Kommunalrådet nöjd med ministerbesök

Trollhättans socialdemokratiska kommunalråd Gert-Inge Andersson är nöjd med det stöd kommunen fått så här långt från regeringen. Igår var näringsminister Leif Pagrotsky på besök.

-Mitt intryck är att man från regeringens sida är välinformerad och att man har stor vilja att hjälpa till med det som Saab önskar, säger Gert-Inge Andersson.
I regeringsförklaringen sa statsminsiter Göran Persson att han hoppas på att kunna påskynda utbyggnaden av riksväg 45 och samma besked gav näringsminister Leif Pagrotsky, frågan är om det lugnar Gert-Inge Andersson?
- Det man sagt är att man påskyndar sträckan Göteborg - Älvängen. Sedan lämnar man diskussionen öppen när det gäller sträckan Älvängen - Trollhättan. Det är klart att det gavs inga löften, säger Gert -Inge Andersson men är nöjd med att man prövar möjligheten att äver tidigare lägga sista sträckan.
Vad de betyder i tid, när vägen kan vara klar, vågar Gert-Inge Andersson inte sia om innan tekniker och utredningar sagt sitt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".