Fotboll

Segertrenden bruten för LSK

4:36 min

Ljungskile SK hade tre raka segrar inför matchen mot IK Brage och laget dominerade stora delar av matchen, men trots det förlorade man med 1-2.

Ljungskile SK var det laget som tog tak i taktpinnen från början och LSK dominerade den första halvleken chansmässigt och bollinnehavet var till stor favör för Bohusläningarna. Men Brage var dock inte helt ofarliga, och hade en fin period de avslutande fem minuterna.

– Jag tycker vi var lite bättre än Brage hela matchen, sa LSK:s tränare Bosse Wålemark.

Skarpaste chansen i första halvlek hade Gabriel Altemark Vanneryr, som sköt i stolpen efter 25 minuter. Detta efter en skarv på ett inlägg som kom från höger.

Brages Robin Selin utmande dock Altemark-Vanneryr, i kampen om hetaste chansen i första halvlek, när han bröt in i straffområdet från vänster och sköt, men Nick Noble reflexräddade. Första halvlek slutade därmed mållöst.

I början av andra halvlek var spelet är väldigt oorganiserat från bägge lagen.

Mitt i Ljungskile pressen kunde dock Brage sticka upp och när Alexander Faltsetas, för detta FCT-spelare, fick till ett bra skott från 17 meter spräcktes Ljungskiles målnolla. Detta trots att laget hade åkt på en utvisning några minuter innan ledningsmålet, som kom i den 71:a minuten.

Ljungskile kunde kvittera, efter 84 minuter, genom Joakim Runnemo som smög sig fram vid bortre stolpen och petade in bollen när inspelet nådde honom. Runnemo som stod för en bra insats i matchen.

Men när Ljungskile sedan tryckte på för en seger kom så Brages segermål. Det var efter en hörna som bollen via ribban landade på Jesper Carlssons fot och han kunde busenkelt rulla in bollen i öppet mål.

Därmed slutade matchen slutade 1-2 till Brage. Borlängelaget tog således sin första seger på de senaste 16 omgångarna.

– Vi var inte så konsekventa i vårt spel som vi brukar vara och Brage kämpade för livet. Vi är lite omständiga i vårt spel, vi måste ha mer löpningar i djupled och mer rörelse runt den som har bollen. Då hade vi löst det här, konstaterade Wålemark.