En ljuslykta utanför avspärrningarna vid mordplatsen i Ljungby. Foto: Johan Nilsson/Scanpix.
Bohuslän

Mördad pojke har bott i Bohuslän

Den fyraårige pojken som mördades i Ljungby i förrgår bodde i Bohuslän i flera år innan familjen flyttade vidare. Drygt 30 poliser är fortfarande på jakt efter mördaren – men spåren är ännu kalla.

Det var i söndags kväll som den fyraårige pojken hittades död i en skogsdunge utanför sitt hem i Ljungby i Småland. I går eftermiddag berättade polisen att det ligger ett brott bakom hans död, men än så länge har ingen gripits misstänkt för mordet.

Pojkens familj har tidigare bott på en ort i Bohuslän och bodde där under en längre tid, innan de flyttade vidare och tillslut hamnade i Ljungby. Familjen har under åren flyttat runt mycket och bott på flera olika adresser i P4 Västs område.

Den nu mördade pojken har sex syskon där den äldsta är nio år och den yngsta bara några månader.

På en presskonferens i går meddelade polisen att en polisanmälan hade gjorts i augusti som gällde pojkens familj, som då bodde i Ljungby. Efter det inledde socialtjänsten i Ljungby en utredning kring familjen, enligt socialtjänstlagen, och den pågår fortfarande rapporterar P4 Kronoberg.

Just nu undersöker polisens hundar och tekniker det avspärrade området där den makabra upptäckten gjordes i söndags. Under dagen väntar också fortsatt dörrknackning och förhör i närheten av brottsplatsen.

Polisen vet hur 4-åringen dödades

#text=4753193#i dag samla in tips från allmänheten om vad som hände 4-åringen som hittades död sent i söndags kväll. Redan nu vet polisen hur pojken dödades, men hur det gick till vill man inte berätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista