Svinesund

Utländska medborgare i miserabla förhållanden

1:16 min

Gränspolisen slog i dag till mot en fastighet i Svinesund där sju utländska medborgare ha arbetat och bott utan de tillstånd som krävs. Enligt polisen levde personerna under miserabla förhållanden och fastigheten var i så dåligt skick att den belades med nyttjandeförbud.

– I dag har polisen gjort en samverkansinsats i Svinesund. På plats kontrollerades femton personer, av dessa femton togs åtta i försvar. En av de åtta släpptes senare, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman.

Åtta utländska medborgarna omhändertogs i dag av gränspolisen ska enligt uppgifter från polisen komma ifrån Mellanöstern.

De saknade de tillstånd som krävs för att arbeta och bo i Sverige. Det var en samverkansinsats där bland annat polisen och räddningstjänsten var inblandad.

Enligt polisen levde personerna under miserabla förhållanden och fastigheten var i så dåligt skick att den fick nyttjandeförbud.

– Lokalen var en industrilokal och räddningstjänsten belade fastigheten med nyttjandeförbud direkt, säger Brehm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista