Byggbuller plågar gamla på Lysekilshemmet

I drygt två veckor har de gamla på Lysekilshemmet fått stå ut med en på gränsen till olidligt buller när en av våningarna byggs om. Personalen riskerar att inte kunna höra när de gamla larmar om hjälp i bullret.

Ombyggnadet ska pågå ett drygt år och nu letar enhetschefen efter ersättningsbostäder så att de ska slippa ifrån bullret.
Enhetschefen heter Magnus Eriksson och har sitt arbetsrum i en helt annan del av byggnaden dit bullret inte når och där sitter han och funderar på lösningar. För även om de mest bullriga perioderna inte är mer än några veckor långa så finns risken att peronalen inte hör när någon larmar och många av de 19 boende som är dementa förstår inte vad som pågår och blir oroliga. En del har också slitit av sig hördelskydden och vill inte ha dom på. Nu har enhetschefen Magnus Eriksson börjat höra efter om det skulle kunna gå att ordna med en pavillion dit de gamla kunde flytta under byggtiden.
Arne Matsson har sin fru på hemmet menar att det inte går att vara i en så bullrig miljö. Hans fru får betala 7 900 kronor i månaden för att bo på Lysekilshemmet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".