Dubbelmordet i Alingsås

Två anhållna för Långaredmorden

Två personer har gripits för morden i Långared. Sent i dag anhölls två personer i sin frånvaro, senare efter en intensiv spaningsinsats greps de båda och sitter nu anhållna för mord. Polisen vill inte ge mer information kring omständigheterna.

Två personer har gripits för morden i Långared. De anhölls först i sin frånvaro för att senare på kvällen gripas. Polisen är mycket fåordig kring gripandet.

Polisen har efter förhör och vidare teknisk undersökning kunnat bevisa att det nu mördade paret sågs vid liv senaste tisdagkväll. Därför är brottstiden begränsad från tisdagkväll till lunchtid på onsdagen.

Har ni kommit fram till något motiv till morden?

– Vi har upptäckt att det saknas saker i boningshuset, vilket gör att vår arbetshypotes är att det är ett rånmord, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

I morgon (fredag) ska obduktionen av offrena genomföras och vidare förhör. Polisen har nära kontakt med parets anhöriga.

Vet ni hur paret blev mördade?

– Vi har en bild hur det här har gått till utifrån det vi kan se på brottsplatsen, men det är inget vi går ut med, säger Fuxborg.