Amerikanska North Street Capital är intresserat av Saab. Foto: Scanpix/Itsuo Inouye och Anders Ylander. Montage: P4 Väst.
Saab

Saab tvivlar på kineserna - riktar blickarna åt USA

I ett pressmeddelandet skriver Saabs ägare Swan att man inte kan räkna med att få pengarna från Youngman och Pang Da, de pengar som skulle vara Saabs räddning under rekonstruktionen. Istället riktar nu Saab blickarna åt riskkapitalbolaget North Street Capital. Enligt uppgifter till P4 Väst sitter representanter från Saab i ett möte med NSC just nu.

Istället planerar Swan nu att välja två lösningar om finansiering från det amerikanska investmentbolaget North Street Capital, samma bolag som nyligen meddelade att man avser att köpa

Racerföraren Alex Mascioli står bakom det amerikanska riskkapitalbolaget North Street Capital.

Gunilla Gustavs på Saabs informationsavdelning kan inte svara på om det blivit problem i relationerna med Youngman och Pang Da.
– Jag kan bara hänvisa till det som står i pressmeddelandet, säger hon till TT.

Varför tvivlar ni på att få pengarna från dem?
– Vi tvivlar på att hela beloppet kommer in i tid till nu på lördag. Jag kan inte säga mer.

I pressmeddelandet skriver Swedish Automobile:

"SWAN avser att acceptera detta erbjudande eftersom man är tveksam om att bryggfinansiering från Youngman and Pang Da, av vilken en del redan har betalats ut, kommer att betalas fullt ut den 22 oktober 2011. Omedelbar tillgång till medel är nödvändig för att fortsätta Saabs rekonstruktionsprocess."

Förre vd:n hoppas fortfarande

Jan Åke Jonsson. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.

#text=4757540#en av sin värsta kriser någonsin. Samtidigt som företagets för detta vd Jan Åke Jonsson åker runt och föreläser om sin ledarfilosofi och om sina år på Saab. I dag var han i Falköping och pratade inför företagare.

#link=296224#

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista