Politik

Lågt förtroende för Juholt och S

1:15 min

Stödet för Socialdemokraterna har rasat med nästan 10 procentenheter på tre veckor, visar en aktuell Sifo-mätning. Anledningen är stormen kring partiledare Håkan Juholt. Louise Persson tidigare framträdande kommunpolitiker i Uddevalla & socialdemokratisk bloggare, tycker att de rekordlåga siffrorna är katastrofala.

Hon är tveksam till Juholt som ledare för partiet.

– Just nu upplever jag att fler både ställa sig frågan om han är rätt person. Jag är tveksam måste jag säga.

Louise Persson tror att det är viktigt att partiarbetarna förstår att det är väldigt stor skillnad mellan att vara väljare och partiansluten till socialdemokraterna.

– Även om vi kanske kan förlåta och vilja se framåt, så har det skapat ett stort misstroende bland väljarna. Efter att Håkan Juholt valdes till ny partiledare för socialdemokraterna fanns det ett stort hopp och en tro på att han skulle lyfta partiet, men det har vi inte sett.

För att socialdemokraterna ska kunna återfå sina väljares förtroende krävs det att de slutar leva i det förgångna, enligt Louise Persson.

– Många som väljer i nästa val minns inte att socialdemokraterna över huvud taget har varit i regeringsställning. Då kan vi inte leva på gamla meriter. Vi måste förnya oss, visa vår väg och arbeta efter det.