Uddevalla

Buss-förgiftad man vårdas i Uddevalla

Fem personer kolmonoxidförgiftades allvarligt i Karlstad i går i en gasolycka. En av de förgiftade männen behandlas just nu i en tryckkammare på Uddevalla sjukhus.

De fem hade övernattat i en buss i Karlstad natten till söndagen efter att ha deltagit i en tävling under lördagen.

Deras belägenhet upptäcktes av en bekant till männen som hittade dem på söndagsmorgonen och hjälpte dem ur bussen.

Polisen inledde en brottsutredning eftersom man inte kunde utesluta att ett brott kunde ligga bakom. Men det troliga är att det är ett dieselaggregat som användas för att värma upp bussen som orsakat förgiftningen.

Tillståndet för två av de tre män, en man i 30-årsåldern och en man i 45-årsåldern, som fördes till Östra sjukhuset i Göteborg efter söndagens gasolycka i Karlstad bedöms i dag som stabilt. För den tredje mannen lämnas inga besked, förmodligen för att sjukhusets nya sekretessregler förbjuder det.

Den femte mannen som förgiftades av kolmonoxid i bussen i Karlstad vårdas på sjukhuset i Uddevalla. Därifrån meddelar sjukhusets presstjänst att behandlingen i tryckkammare gått bra och att mannen mår bra. Han kommer att skrivas ut under dagen.

Polisen har i stort lämnat brottsteorin när det gäller gasolyckan i Karlstad i söndags då fem personer kolmonoxidförgiftades allvarligt.

En av de fem är rallycrossföraren Lasse Larsson som bland annat vunnit EM-guld, skriver Borås Tidning.