Saab

Youngman och Pang Da: "Avtalet gäller"

Det råder en oenighet om avtalet mellan Saab Automobile och deras två kinesiska partners, Youngman och Pang Da. De kinesiska bolagen säger att det avtal de tecknade med Saab Automobile i juli fortfarande gäller.

Det görs i ett börsmeddelande i Kina, rapporterar Reuters nu under morgonen. Det avtal som gör gällande att kinesiska bolagen tar över 53 procent av Saabs ägarbolag Swedish automobile

Samma avtal sades upp av Saab och bolagets vd Victor Muller i söndags. Han gjorde det i besvikelse över att Youngman, enligt Muller, inte levererat de pengar som man lovat Saab under rekonstruktionen, den så kallade bryggfinansieringen.

Men Youngman beklagar att Saab-ägaren Swedish Automobile förklarat att avtalet är brutet. Youngman tillägger dock att bolaget för sin del är berett att uppfylla sina förpliktelser.

"Vi är villiga att fortsätta hjälpa Saab att få fram kapital på kort och medellång sikt", heter det.

Bolaget säger sig även vara öppet för vidare diskussioner i kapitalfrågan med andra parter som är inblandade.

Youngman säger att de redan betalat Saab elva miljoner dollar av bryggfinansieringen som totalt skulle uppgå till 70 miljoner dollar, enligt tidigare avtal mellan parterna. Bolaget säger sig också vara berett att stödja Saab med fler lån.

TT