Saabs rekonstruktion kan avbrytas. Foto: Scanpix.
Saab

Saab har inte lämnat yttrandet

Klockan 13:00 i dag skulle Saab ha lämnat in ett yttrande till Vänersborg tingsrätt för en fortsättning av den pågående rekonstruktionen. Men inget yttrande kom in och nu har Saab förklarar Saab varför: "Vi förhandlar med Youngman och Pang Da" skriver företaget till sina anställda.

Saab har meddelat tingsrätten att företaget just nu sitter i förhandlingar med kinesiska Youngman och Pang Da och därför kan Saab inte lämna in ett yttrande.

Slutresultatet i förhandlingarna är avgörande för om Saab kan fortsätta rekonstruktionen eller inte.

– Vi har kommunicerat med tingsrätten i Vänersborg. Och även med alla andra berörda parter, som Guy Lofalk och alla advokater. Alla vet vad som händer, säger Gunilla Gustavs på Saabs informationsavdelning till TT.

Eric Geers, Saabs informationsdirektör, säger till P4 Väst att Saab under torsdagen förhandlar med kinesiska Youngman och Pang Da i Stockholm.

Texten uppdateras fortlöpande och så fort något nytt händer uppdateras texten.

Tingsrätten tänker inte vänta in Saab

#text=4768851#förklarar att tingsrätten kommer ta ett beslut om Saab imorgon. Saab har eftermiddagen på sig att lämna i ett yttrande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".