Sotenäs

Läkare varnar för neddragningar

En överläkare inom barn- och ungdomspsykiatrin i Nu-sjukvården varnar nu Sotenäs kommun för att deras neddragningar inom skolan nästa år kan få allvarliga konsekvenser.

Överläkaren arbetar huvudsakligen på BUP-mottagningen i Lysekil. Han skriver i ett brev till kommunstyrelsen i Sotenäs att han ser allvarligt på de planerade neddragningarna inom elevhälsan.

Han skriver att politikerna verkar resonera som så att nuvarande skolpsykolog har ett för litet elevunderlag. Men, menar överläkaren, skolpsykologen har för många elever på sin heltidstjänst, nämligen 800. Och psykologförbundet rekommenderar 500 elever.

Om man genomför neddragningen kommer elevkontakten försämras, vissa utredningar kommer inte hinnas med och det innebär att elever kan ta skada under tiden står det i brevet.

Överläkaren avslutar sitt brev med att skriva att han hoppas att beslutet om nedskärningarna kan omprövas av Sotenäs kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".