ÅMÅL

Biljakt tvärs över Dalsland

En 46-årig rymling från rättspsyk i Katrineholm greps i Håverud på tisdagseftermiddagen efter en vådlig biljakt tvärs igenom Dalsland. Som mest förföljdes mannen av sex polispatruller.

46-åringen är väl känd av polisen i Dalsland, och har ett digert brottsregister med bland annat narkotika- och misshandelsdomar bakom sig. Sedan i fredags har han varit på flykt från Karsuddens rättspsyk i Katrineholm.

Mannen har kontakter i Dalsland, och har vistats mycket i Åmål den senaste tiden. Därför blev inte polispatrullen helt överraskade när de såg honom i en bil i Dals-Långed strax före 12.30 idag.

När patrullen följde efter utvecklades det till en drygt 16 mil lång biljakt, i mycket hög hastighet och på mindre vägar. Som mest jagades rymligen av sex polisbilar.

Efter en timme, i Upperud i närheten av Håverud, stannade mannen plötsligt sin bil, sprang till skogs och gömde sig. Polisen lyckades dock finna honom med hjälp av en hundpatrull, och efter visst tumult kunde mannen gripas.

I bilen fanns även en kvinna som fördes till polisstationen för tillnyktring. Hon är dock inte brottsmisstänkt.

Imorgon onsdag ska 46-åringen transporteras tillbaka till Katrineholm, men nu med något fler anklagelser emot sig.

Han är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri under narkotikapåverkan, narkotikabrott, grov olovlig körning och brott mot knivlagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".