Metall kritiserar Saab

Dom fackliga organisationerna på Saab Automobile i Trollhättan är mycket kritiska till att företaget säljer ut ansvaret för centralt underhåll och godsmottagning till italienska Comua-Ingest, som ingår i Fiat-koncernen. 95 kollektivanställda och 25 tjänstemän får nya arbetsgivare.
Paul Åkerlund, ordförande i Metall-klubben säger att han i förhandlingarna mött en ny attityd hos Saabs ledning. ''Ledningen vet tydligen bäst och vi sämst'', säger Åkerlund. Enligt facket gör Saab ''medvetet en dålig affär för att få ner antalet anställda''. Christer Nilsson presstalesman på Saab säger i en kommentar att han inte tycker att fackets argument håller. Den löntagarkonsult som facket anlitade kom inte alls fram till en entydig ställning för att det centrala underhållet skulle vara kvar inom Saab, säger Christer Nilsson. Ledningen är klar i sin uppfattning att en försäljning är det bästa för alla parter och att Saabs uppgift måste vara att koncentrera sig på att bygga bilar, säger Christer Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".