Lidl i Uddevalla

Lidls anställda skrämda till tystnad

Den tyska matjätten Lidl skrämmer och hotar sina anställda till tystnad. Det säger flera fd anställda som SR Väst har talat med. I anställningskontraktet som de nyanställda skriver på, vid anställningens början, finns en punkt om att de anställda har tystnadsplikt.

Kausulen om tystnadsplikt lyder: ”Arbetstagaren skall iaktta tystnadsplikt i fråga om all information av konfidendiell karaktär som denne inhämtat beträffande Lidlkoncernen och dess verksamhet vid fullgörandet av sina arbetsuppgifter” Det är denna punkt i kontraktet som skrämt många inom företaget Lidl. och då speciellt i Lidls butik i Uddevalla. Tony Kjellberg på Handels, menar att Lidl gör fel när de använder klausulen för att styra sin personal och tysta dem. Tystnadsplikten är bara tillämpbar när det gäller rena företagshemligheter. SR Väst har sökt Lidl förgäves för en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista