Kvinnomisshandlare inför rätta

En 33-årig man från Vänersborg står inför rätta idag för att ha misshandlat och hotat två kvinnor som han har bott ihop med vid olika tillfällen.
Den 33-årige mannen levde med en kvinna från sommaren till oktober 2001 och under den tiden blev kvinnan både hotad och misshandlad. Bland annat slog han henne med ett batteripaket och med en skruvmejsel - och hotade henne med en yxa. I januari i år - när de två hade flyttat isär - siktade han på henne med en elpistol. Från oktober 2001 bodde mannen med en annan kvinna. Också henne misshandlade han och hotade. Bland annat slog han henne med ett järnrör, sparkade henne i ryggen när hon låg ner - dessutom sköt han henne med en elpistol. Han har också hotat att skjuta henne med elpistol och han har avfyrat ett hemmagjort vapen för att hota henne. Å de här sista sakerna har han gjort i januari - samma dar som han hotade sin före detta flickvän. Mannen ska också stå till svars för vapenbrott, skadegörelse och häleri.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".