Inbrott hos Vattenfall

Datorer för flera hundra tusen kronor kan ha förvunnit vid ett inbrott hos Vattenfall vid Trestad Center i Båberg i Vänersborgs kommun på tisdagskvällen. Vattenfall försäkrar dock att elkunderna inte kommer att drabbas på något sätt.
Det var vid 21-tiden på tisdagskvällen som larmet gick vid Vattenfalls lokaler i Båberg utanför Vänersborg. Men trots att en vakt var på plats fem till sex minuter efter att larmet gick, så var ingen av tjuvarna kvar. Detta tycker polisen är konstigt och även Vattenfall kommer att gå igenom larmkedjan för att se var det har brustit. -Att det har brustit verkar vara klart. Det säger Stig Eriksson från polisen i Vänersborg till Sveriges Radio Väst. Enligt Eriksson skulle ta mer än en handfull minuter för att montera ner en dataprojektor och stjäla tio till 15 datorer. Tjuvarna har slagit sönder nederdelen av en glasdörr och krupit in den vägen. I samband med inbrottet så stals också nummerplåtarna till en privat bil som stod på platsen. Kanske för att förvilla eventuella vittnen till flykten - genom att sätta på en felaktig nummerplåt. Än finns det inga spår efter tjuvarna men polisen hoppas på tips från personer som har sett något. Rolf Lundmark på Vattenfall garanterar att kunderna inte kommer att drabbas. Frågan om det finns hemlig eller olämplig information på datorerna vill Rolf Lundmark inte kommentera. Han säger dock att Vattenfall har ett säkerhetssystem som gör att all information finns kopierad i ett så kallat back up-system.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista