Villaägare protesterar mot hemlösa i Pettersbergsskolan

Ett 50-tal grannar till Pettersbergsskolan vill inte ha hemlösa i sin närhet. Och nu har dom skrivit till Trollhättans stad och protesterar mot förslaget att göra skolan till en samlingsplats för hemlösa.

Deras motivering är att det skulle innebära mycket olägenheter för de boende i närområdet, om missbrukare och personer med psykotiska sjukdomar samlas där. Bakgrunden berättade vi om i förra veckan. Då de hemlösas situation i Trollhättan är förfärlig, har en arbetsgrupp med representanter från flera organisationer och från kommunen, kommit med förslag på insatser.

Ett av de förslagen är att göra Pettersbergsskolan, som snart är tömd på elever, till ett nytt härbärge och ett centrum för jobbet med de hemlösa. Ett vuxenresurscentrum där många verksamheter samlas, som till exempel frivilligorganisationer med social verksamhet, studieförbund, föreningar och tjänstemän från socialtjänsten samt arbetsförmedlingen. Men, förslaget gillas alltså inte av de boende runt skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".