Kritik mot Lysekilshemmet

Man ska behandlas med värdighet så länge man lever. Det skriver Marianne Madsén i ett öppet brev till kommunalrådet i Lysekil. Hon skriver i brevet att internerna på Kumlafängelset har det bättre än de som bor på Lysekils sjukhem.
Marianne Madsén anser att Lysekils kommun ligger 20 - 30 år efter vissa andra nordiska länder vad det gäller äldreomsorgen. Hon skriver det i sitt öppna brev till det socialdemokratiska kommunalrådet, Stig Nilsson, som publiceras i Lysekilsposten. Marianne Madsén är starkt kritisk till hur många av dom äldre egentligen bor på Lysekils sjukhem, Skärgårdshemmet . Hon skriver att Lysekils sjukhem som kommunen hyr för en summa av 6,2 miljoner om året, är en arkitektonisk katastrof. Majoriteten av rummen är små, svarta utrymmen på 12 kvadratmeter, med en bergknalle framför fönstren. Madsén hävdar att inte ens internerna på Kumla-fängelset får så lite luft och ljus som fångarna, på vårdavdelningarna Klippan och Vågen. Hon avslutar sitt öppna brev med att, antingen man är läkare, metallarbetare eller lokalvårdare, ska man behandlas med värdighet så länge man lever.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".