Unga företagare inspireras i Uddevalla

Idag har 450 elever från 13 gymnasieskolor i Fyrbodal samlats i Uddevalla för en inspirationsdag i företagsamhet. Bland dem finns också fyra tjejer från Strömstad, som hade ett mycket framgångrikt företagsår, förra läsåret.

Maria Gustavsson, Asmira Mahalbasic, Sofia Merck och Caroline Larsson tog studenten i våras och är mycket nöjda med sitt företag Simplex. De har fått ta emot en mängd priser, till exempel 2:a pris i årets innovation och 2:a pris i för bästa vara. Idag var de på plats i Uddevalla för att få ett till: Bästa årsredovisning.

Sen 80-talet har ungdomar i skolor över hela landet haft möjlighet att driva sitt eget företag i skolan. Poängen är att de med stöd och hjälp från organsationen Ung företagsamhet och lärare, ska få prova på hur det är att vara egen företagare, för att förhoppningsvis i framtiden fortsätta med det. Idag är det tänkt att eleverna ska få inspiration för årets företagande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".