Nolltoleras för alkohol efterlyses i Metall 112

Det borde vara slut med alkoholen när Metalls avdelning 112 har representation. Det anser ordförande Kenneth Freiholtz efter kritiken från revisorerna. Nu ska medlemmarna informeras om revisorernas kritik och på tisdag bestäms när avdelningens representantskap ska ha extramöte:

Representantskapet är avdelningens högsta beslutande organ, och där har medlemmarna en chans att komma till tals. Situationen efter förbundsrevisorernas kritik mot allför vidlyftig representation med överflöd av sprit bedöms som så allvarlig, att repskapet måste kallas in.
Styrelsen kommer att informera repskapet om innehållet i revisionsrapporten och vad repskapet får ta tällning till är om den nuvarnade styrelsen har kvar medlemmarnas förtroende. Och man får också ta ställning till hur det ska vara i fortsättningen med kombinationen sprit och representation. Styrelseordföranden Kennet Freiholtz har sin åsikt klar:
-Helst skulle det vara en nollvision på det, säger han och kan tänka sig att införa en nolltolerans på alkohol.

Rapporten från revisorerna pekar på flera anmärkningsvärda saker, bland annat oförsvarligt stora spritnotor i samband med restaurangbeök och utgifter som inte kan godkännas som representation. Kassören har tillsammans med ordföranden och vice ordföranden haft attesträtt, och kassören har hållit i det enda kreditkortet. 
Kassören Tommy Larsson säger till Sveriges Radio Väst, att han känner sig orättvist utpekad i media, där ordföranden Kennet Freiholtz gått ut med att det mesta ligger på kassörens bord. Tommy Larsson säger, att det alltid varit med flera från styrelsen vid representationerna, och att styrelsen gett klartecken. Redan för över 6 år sedan riktade revisorerna kritik mot Metall 112 i Trollhättan, och även då handlade det om spritnotor. Den gången lovade ordföranden Kenneth Freiholtz, att rutinerna skulle stramas upp, men uppenbarligen har det inte skett.
Ylva Tjörnstrand 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".