Juholt besöker P4 Väst

Juholt: ”Ber inte om ursäkt”

1:30 min

Socialdemokraternas partiledare, Håkan Juholt, är ute på sin turné för att försöka rädda partiet – som dalar i opinionsmätningarna. I dag besökte Juholt Uddevalla och P4 Väst för att kommentera den stormiga hösten och den saftiga kritiken.

Juholt har fått mycket kritik på sistone, och han är nu ute på en "be-om-ursäkt"-turné i Sverige. Men det håller Juholt inte med om.

– Jag ber inte om ursäkt. Jag är här för att berätta om Socialdemokraternas idé, säger han.

Håkan Juholt fick möjligheten att prata om något annat än sina egna eventuella tillkortakommanden i dag. Det handlade en del om Saab där Håkan Juholt menar att regeringen kunde varit tydligare i sin ställning.  Och en kvinna på stan, som P4 Väst pratade med på stan i Uddevalla i dag, undrar hur Juholt tänkt ordna med bättre vård för de äldre.

– Jag vill inte ha bolag som plockar ut vinst ur välfärden och vi ska arbeta hela våren för att ta fram ett sådant program. Skattemedel till skola, äldreomsorg och sjukvård ska gå till skola, äldreomsorg och sjukvård, säger Håkan Juholt.

Trots stora brister i den privata äldreomsorgen, med dålig kvalité och underbemanning som bland andra P4 Väst avslöjat under hösten, så tycker inte Håkan Juholt att det är läge för kommunerna att ta över våra äldreboenden.