Uddevalla

Festande ungdomar skapar debatt

1:34 min

I fredags hölls ett ungdomsdisco i Uddevalla, som arrangerades av gymnasielever. Efteråt kom mycket att handla om det ”fylleslag” som det ska ha varit.

Men Martin Karlsson som var där håller inte med om den beskrivningen.

– Jag tyckte det var ganska lugnt, säger han.

Det var i fredags som det var disco på Folkets hus i Uddevalla och arrangörer var en grupp gymnasieungdomar. Runt 500 personer kom till festen och enligt polisen var det mycket alkohol i omlopp utanför lokalen. Det hela betecknas som något av ett fylleslag.

Även Linda Jonsson och Ninni Söderving, fältsekreterare i Uddevalla, menar att det var stora problem i fredags. En av lösningarna för att minska problem skulle vara att alla som skulle komma in på festen var tvungna att genomföra en blåskontroll, för att se om ungdomarna var berusade.

– Jag tycker att det fungerar väldigt bra när kultur och fritid har arrangemang så har man blåskontroll i dörren. Det här är något som spridit sig bland ungdomar så de vet det, man väljer att inte dricka för att man vill komma in på arrangemanget, och då tycker jag att man har lyckats.

Joel Mansour som var en av arrangörerna, tycker att diskussionen har hamnat fel efter festen. Det borde handla mer om hur ungdomarna får tag i sin alkohol.

– Det är väl mer intressant att man kan stoppa folk som smugglar sprit, eller föräldrar som köper ut, säger Joel Mansour.