Saab

Kina-pengar räcker inte till lön

1:39 min

Det omedelbara konkurshotet verkar vara avvärjt för Saab Automobile – företaget har fått in 3,4 miljoner euro i en första delbetalning från kinesiska Youngman. Men pengarna räcker inte för att betala ut de anställdas löner.

– Den första betalningen i den finansiering som utlovats av Youngman har nu kommit in till företagets konto, säger Eric Geers, Saabs informationschef, till P4 Väst.

Skatter och avgifter är nu betalade, men pengarna som Youngman betalat ut räcker inte till de anställdas löner. Och från Saabs sida kan man inte säga när pengar till lönerna kan komma.

– Arbetet med att säkra resten av den finansiering som krävs för att betala lönen och fortsätta rekonstruktionen – den fortsätter, och man kan säga att det går stegvis framåt, säger Eric Geers.

Hur tolkar du att Youngman betalat ut de här pengarna?

– Att de är engagerade och att det finns en vilja att genomföra den här transaktionen, säger Eric Geers.

Darko Davidovic, jurist på IF Metall säger till TT att han fått uppgifter om att pengar till lönerna ska komma i morgon eller senast under torsdagen.

snurrar allt fortare och i går kom uppgifter om att en konkurs vara nära. Samtidigt stoppades också aktiehandeln med Swans aktie på Amsterdambörsen, eftersom man väntade ett pressmeddelande från Saabs ägare. Och aktiehandeln har inte återupptagits ännu.