1 av 2
2 av 2

Kassören i Metall 112 erkänner: "Det har förekommit sexklubbsbesök och löspenisar"

Inom Metall 112 i Trollhättan rullar skandalen runt metallbasarna vidare. Tommy Larsson, kassör i Metall 112, erkänner nu att pengarna till sexklubbsbesök och inköp av löspenisar har finansierats ur medlemmarnas kassa. Här nedan kan du höra hela intervjun som gjordes med Tommy Larsson tidigare idag.

Det är inte bara höga spritnotor som förbundets revisorer är kritiska till efter att ha granskat avdelningen. Det man mest är kritisk till, är en rad porrklubbsbesök de förtroendevalda har gjort sedan mitten av 90-talet. Enligt uppgifter till SR Väst så har det förekommit inköp av löspenisar till kvinnliga anställda på avdelningen.

Tommy Larsson, före detta kassör på Metall 112, väljer nu att tala ut om det som hänt. - Visst har det var besök på olika sexklubbar, i Danmark och i Belgien. Men det är inte så att avdelningen har betalat några sextjänster. Det har var och en som deltog på resan fått betala ut egen ficka. Men alla omkostnader runt de här besöken har avdelningen godkänt. Drinkar, inträden och öl, det säger, Tommy Larsson som började på Metall i Uddevalla redan 1988.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".