Metall 112:ans styrelse avgick

Efter  Sveriges Radio Västs avslöjandena om inköp av sexleksaker  och sprit på medlemmarnas bekostnad avgår hela styrelsen för Metalls avdelning 112.

-Det visar stor kurage av styrelsen att ta kollektivt ansvar i en sådan här svårt situation, det sa Metalls presschef Anders Ferbe efter det tvåtimmarsmöte där styrelsen avgick.
Förbundstyrelsen hade efter avslöjandena om nattklubbsbesök och till och med inköp av löspenisar på medlemmarnas bekostnad skickat ner tre personer för att städa på onsdagskvällen.
Efter ett över två timmars möte hölls en presskonferens i Trollhättan inför ett jätteuppbåd av journalister. Den avgående styrelsen avgick bokstavligen via en bakdörr och var inte med igår.
Nu tar Metall på riksplanet över ledningen för en av Sveriges största fackavdelningar, när avdelningsstyrelsen avgått kollektivt. Sen hålls ett extra representantskap troligen i nästa vecka. Där ska en interimsstyrelse väljas. Dessutom blir det en ny internutredning.
Vad har då styrelsen erkänt och vad nekar den till?
Barskåpet i kassörens rum ska vara borta nu. Men revisorskritiken mot spriten då?
- När det gäller revisionsraporten är den en fakta samling, när det gäller brister i representationsreglemente och liknande, sägernders Ferbe.
 Och sexklubbsbesöken då:
-Fera av styrelsemedlemmarna menar att det här inte ingått, säger Ferbe och tillägger att det ska nu undersökas.
Och löspenisarna på medlemmarnas bekostnad?
-Det är bekräftat, konstaterar Anders Ferbe.
Lasse Wieslander

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista