Produktionslinan på Saab i Trollhättan

540 personer varslas om uppsägning på Saab

Enligt uppgifter till Sveriges Radio Väst varslas 540 personer på Saab i Trollhättan om uppsägning idag.  Det handlar om 340 metallare och 200 tjänstemän.

Den direkta följden av GM:s besked under torsdagen blev att Saab Automobile omedelbart varslar 540 personer om uppsägning.

- Vår effektivitet har på senare år ökat och därför kan vi nu minska personalen i tillverkningen eftersom vi specialiserar oss i Tyskland och i Trollhättan. jag tycker det är bra att vi tar kraftfulla steg i den totala europaverksamheten, säger Saabs vd Peter Augustsson till Sveriges Radio Väst.

Den övertaliga tjänstemännen finns främst på Saabs utvecklingsavdelning, som helt integreras med GM:s övriga design- och utvecklingsarbete i Europa och övriga världen.

Saab i Trollhättan kommer att få utveckla vissa komponentsystem för alla bilar som tillverkas av GM i Europa, medan man får släppa andra komponenter till Rüsselsheim och GM:s andra utvecklingsenheter i Europa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista