Oro på Saab märks på Kriscentrum för män

Nedskärningarna på Saab och hotet mot hela trollhättefabriken skapar en oro som redan märks på nyöppnade kriscentrum för män i Trollhättan. Det säger Olle Hermansson, socionom, som jobbar på kriscentrum.

- Vi ser redan nu en oro i Trollhättan kring de här frågorna, även om det inte är så uttalat ännu. Men jag är väldigt orolig själv för det, säger Olle Hermansson
-Alla som blir uppsägda kommer naturligtvis inte få sociala problem, men man ser att det hänger ihop. Det säger Tomas Embreus som också jobbar på kriscentrum för män.
Den som förlorar sitt jobb riskerar också att tappa en del av sin identitet. Och finns det gamla problem i bakgrunden är risken att de tar överhanden när det inte finns något jobb att gå till;
-Sen kanske det blir så att när man förlorar jobbet början man dricka som för många år sedan, innan man fick koll på det, så blir det konflikter i familjen, också kanske agressivitet och våld kommer igen och på det sätter kan det hänga ihop, säger Tomas Embreus. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".