Harpun- och bombdrama i Trollhättan

På Lextorpsområdet i Trollhättan uppstod dramatik tidigt i morse, då en 34-årig man barrikaderade sig i en lägenhet med sin mamma. Mannen var beväpnad med både harpun och en liten hemmagjord bomb som han tänkte använda.

Det var vid halv tvåtiden i natt som polisen fick ett larm om att en 34-årig man hade låst in sig med sin mamma i en lägenhet på Lextorpsområdet i Trollhättan. Enligt mamman hade sonen ett harpungevär i lägenheten.

Piketstyrkan från Göteborg kallades in, men man avvaktade ända fram till klockan halv åtta då dörren till lägenheten öppnades. Då stormade polisen lägenheten och omhändertog mannen. I lägenheten fanns mycket riktigt ett harpunegevär
och dessutom en hemmagjord bomb av något slag som mannen tänkte använda.
Mamman uppger för polisen att hon aldrig kände sig hotad under dramat, men att sonen uppgivit att han känt sig förföljd och han  därför hade vapen i lägenheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".