Få lediga jobb i Trollhättan

Det går idag 50 arbetslösa på varje ledigt jobb i Trollhättan och det finns bara TVÅ lediga jobb för industriarbetare som motsvarar jobben på Saab

Fredrik Gunnbeg har sökt 50 jobb på ett år och han varit på två anställningsintervjuer. Han fortsätter att söka -och han är inte ensam.
Det finns idag 1 900 öppet arbetslösa i Trollhättan och ytterligare 1 200 som sysselsätts i olika program, sammanlagt 3 100 arbetslösa. Och antalet lediga jobb räcker inte långt.
Lennart Andersson är ställföreträdande chef för arbetsförmedlingen i Trollhättan säger att idag finns 60 lediga jobb och drygt 3 000 arbetslösa. Med andra ord 50 arbetslösa på varje jobb.
Trollhättan har med 10,5 procent den högsta arbetslösheten i länet efter Dals Ed, Åmål och Bengtsfors och kan snart vara allra värst ute när varslen på Saab och Lear Corporation utlösts. Och det finns alltså 60 lediga jobb.
- Utav dem är 47% industrijobb men många av dem är teknikerjobb och bara 2-3 jobb motsvarar jobben på Saab, säger Lennart Andersson.
Bosse Adriansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".