Metall 112 hade egen alkomätare

Metall avdelning 112 hade en alkomätare som togs sen tagits med på konferenser där sprit förekommit, enligt uppgifter till ekot.

Alkomätaren är av samma fabrikat som polisens så kallade sållningsinstrumet som finns i polisbilarna för alkolkontroller. Enligt företaget som levererar mätaren till polisen är mätaren som upptäckts i Trollhättan av den civila modellen som företaget säljer. Just den här alkoholmätaren har funnits på avdelningens kontor i tre år, innan dess fanns det, enligt uppgift till Ekot en annan men då lite billigare och sämre mätare. Den här mätaren kostade när den köptes in 2001, enligt företaget, 6.398 kronor plus moms. Till det kommer engångsmunstyckena som kostar ungefär en krona styck.

Det var kassören, Thommy Larsson, som trädde fram för en dryg vecka sen och avslöjade skandalen och han berättar så här om hur alkoholmätaren använts dagen efter sprit förekommit på olika arrangemang.

Metallarbetarförbundets presschef, Anders Ferbe, hittade alkoholmätaren på en hylla i avdelningens arkiv där den förvarades i en plastpåse tillsammans med plastmunstyckena. Mätaren har nu tagits omhand av Anders Ferbe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".