Ben, tänder och plast i korv från Uddevallafabrik

Korv från Rybergs Charkuteri i Uddevalla kan innehålla både benbitar, djurtänder och plast. Det berättar flera konsumenter för Radio Väst.

En av dem som drabbats flera gånger är Alf Karlsson i Brastad. Det hände nyligen när han åt Rybergs grillkorv Uddevallare. Två gånger med två veckors mellanrum drabbades familjen av likadana plastbitar ur olika förpackningar av Rybergs grillkorv från olika köptillfällen. Längre tillbaka i tiden hade de en tredje gång råkat ut för samma sak. Och fler konsumenter kan bekräfta förekomsten av andra främmande föremål i Rybergs korvar. För två år sedan bet Richard Larsson på Bokenäs i Uddevalla av en tand när han åt Rybergs varmkorv. Tandläkarräkningen gick på 1 600 kronor. Det hårda innehållet i korven visade sig vara en gristand. Larsson skickade den i ett brev till Rybergs med klagomål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".