Tre personer allvarligt skadade i olycka på E6’an

Två unga kvinnor, 23 och 25 år och en pojke på ett och ett halvt år skadades allvarligt när deras bil kördes på av en Expressbuss på E’an vid tretiden igår eftermiddag.

Den lille pojken vårdas på Sahlgrenska.universitetssjukhuset. De senaste uppgifterna är från igår kväll och då var tillståndet allvarligt men stabilt. Den 23-åriga kvinnan har livshotande skallskador och bröstskador. Den andra kvinnan på 25 år har bröstskador och bäckenskador som är allvarliga men inte livshoande. Båda kvinnorna vårdas på Ullevåls universitetssjukhus i Oslo.

Olyckan inträffade vid Blomsholm vid norra infarten till Strömstad. Personbilen kom från söder och svängde vänster mot Strömstad när bussen som var på väg från Oslo till Göteborg körde in i sidan på personbilen.

Enligt polisen i Strömstad har det ena fordonet kört mot rött ljus. De tre skadade har norska namn men åkte i en svenskregistrerad bil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".