Grus i maskineriet i förhandlingar om Trollhätte-paket för Saab Automobile och infrastrukturen

Förhandlingarna om ett s k trollhättepaket, statliga åtgärder som skall hjälpa Saab Automobile och Trollhättan i kampen om tusentals jobb, har inte heller idag

lett till någon uppgörelse.

De frågor som finns på förhandlingsbordet handlar om infrastruktur i form av vägar och järnvägar, fordonsforskning och utbildning. Förhandlingarna leds av Sven-Erik Söder, ordförande i regeringens statssekretarargrupp, och vid bordet sitter också två riksdagsledamöter från miljöpartiet och två från vänsterpartiet.

Förhandlarna för nu en kamp mot tiden. Senast 1 november skall Saab lämna sin offert till General Motors i kampen mot Opel och tyska Rüsselsheim om tillverkning av mellanklassbilarna. Och före dess måste regeringen ha något konkret att erbjuda.

- Frågan är av nationellt intresse och vi måste helt enkelt komma överens, säger Lars Bäckström, riksdagsledamot från Uddevalla och vänsterpartiets förhandlare tillsammans med riksdagskollegan Rosanna Dinamarca från Trollhättan.

Förhandlingarna fortsätter idag måndag klockan 17.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".