60 av 99 varslade på Lear i Färgelanda får gå

Det blir 60 metallare av tidigare 99 varslade som får sluta på Lear Corporation i Färgelanda. Det står klart när förhandlingarna nu är avslutade. Resterande del av varslet ligger kvar och kommer att verkställas under första kvartalet nästa år.

Det var i augusti som varslet om 99 anställda kom på Lear i Färgelanda. Vid fabriken tillverkas inredningsdetaljer för bilindustrin. Bakgrunden till varslet är sviktande orderingång.

Från metallfackligt håll är man övertygade om att det blir stora problem, när en tiodel av personalstyrkan successivt försvinner med start vid årsskiftet.

Metalls klubbordförande på Lear i Färgelanda, Gunnar Hagstedt, kommenterar saken så här:

- De enda lösningar som företaget pratat om är att ta ut mer övertid och om att hyra in personal utifrån, när det behövs. Men mer övertid sliter hårt på de anställda. Det säger sig självt att man inte kan pressa oss på det viset hur länge som helst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".