Metalls klubbordförande på Lear: - Jag är orolig att vi inte klarar produktionen

I augusti i år så varslades 92 personer om uppsägning på Lear Corporation i Färgelanda. I går blev MBL-förhandlingarna klara och då blev det klart att 60 personer kommer att förlora sina jobb. Gunnar Hagstedt, Metalls klubbordförande på Lear i Färgelanda, säger till SR Väst att han han är orolig för hur resten av personalen skall klara av produktionen.

Han tror inte att personalen kommer att klara av denna typ av effektivisering. Hagstedt tror att det blir mycket svårt och att nu så kommer fler anställda få jobba hårdare. Övertidsuttaget som redan är mycket högt kommer att gå i taket. Dessutom ligger det kvar varsel om uppsägning för ytterligare drygt 32 tjänster inom Lear Corporation. Vad som händer med dessa blir klart efter det att företaget presenterat sin prognos i januari/februari månad, avslutar Gunnar Hagstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".