Ny sjöbodsstrid i Sotenäs

Det har blivit strid om en ny sjöbod utanför Hunnebostrand, som ägs av en sommargäst. Nya Sotenäspartiet har överklagat beslutet för att han tror att det kan leda till att många nya sjöbodar kommer till.
Elon Johnsson i Nya Sotenäspartiet är det som har överklagat, han sitter själv i miljö- och byggnämnden. Det handlar om Björkholmen utanför Hunnebostrand och det rör sig om en fritidsboende som för ett par år sen fick friköpa en bit mark av fastighetsägarna, bönder i trakten. Efter olika turer så fick han bygga ett hus och nu handlar det om en sjöbod på nästan 20 kvadrElon Johnsson vänder sig mot att en ensam kommuntjänsteman kunde ta beslutet på eget ansvar, på delegation som det heter ,och att sjöboden blev så stor. Bygginspektör Folke Göransson är den som gav bygglovet och han menar att han har haft detta förankrat i nämndens presidium och att sjöboden inte är anmärkningsvärt stor. Owe Karlsson, ordförande i byggnadsnämnden i Sotenäs säger till Radio Väst att Elon Johansson inte alls har något fog för sina farhågor: kommunen har inte några planer på att ohejdat släppa fram sjöbodar i skyddade miljöer utan det görs prövningar i varje särskilt fall. Och det här fallet är avslutat, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista