Idag kommer domen efter Wolfpackrättegången

Idag kommer domen mot de 16 personer där flera är medlemmar i den kriminella organisationen Brödraskapet Wolfpack och som stått åtalade för bland annat grov misshandel mot medlemmar i MC-klubben Bengalos i Uddevalla i somras.

Enligt åklagarna Barbro Jönsson och Peter Gillberg var det ett besök med mål att hämnas för att några av dem ett par dagar tidigare avhysts från en fest hos Bengalos då de ställt till bråk.

Hämnden resulterade i att flera bengalosmedlemmar misshandlades, hotades och kränktes innan det avbröts av polis som grep de 16 på plats.

Åklagarna har hävdat under rättegången att samtliga är skyldiga till så kallad medgärningsmannaskap på flera punkter, eftersom alla bidragit och möjliggjort det som skedde vid Bengalos klubbhus den 20 juli i år. Kammaråklagare Peter Gillberg menar att det faktum att ingen av dom 16 släppts ur häktet fram till nu, tyder på fällande domar.

Åklagarnas akilleshäl som advokaterna också påpekat under rättegången har dock varit att bevisa vem som gjort vad av de 16 åtalade. Vem eller vilka var det som slog och pucklade på den ene av bengaloskillarna. Vem eller vilka höll vakt utanför klubbhuset och så vidare. Det har varit det svåraste, medger Peter Gillberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista