Järnvägsarbete redan igång

Arbetet med att få dubbelspår för järnvägen mellan Trollhättan och Göteborg har redan startat. Med triangelspåret i Marieholm i Göteborg, av avgörande betydelse för godstrafiken, kommer arbetet igång nästa år.
-Vi vill ge både pendlare och företag i regionen förutsättningar för effektiva transporter på järnväg, säger miljöpartiets Mikael Johansson som varit med och förhandlat fram Trollhättepaketet.

Tillsammans med samarbetsparterna vänsterpartiet och miljöpartiet presenterade regeringen idag sitt Trollhättepaket. Förutom en utbyggnad av vägnätet kommer också järnvägen att byggas ut. Det blir dubbelspår mellan Trollhättan och Göteborg, ett arbete som redan påbörjats, och dessutom startar arbetet med triangelspåret i Marieholm nästa år.
-Det har också varit viktigt att behålla relationen mellan investeringar i väg, jämfört med investeringar i järnväg, säger Mikael Johansson miljöpartistisk riksdagsledamot från Göteborg.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".