Avhopparna får inget stöd

Det finns en spricka i miljöpartiet när det gäller inställningen till Trollhättepaketet som partiet varit med och förhandlat fram med regeringen och vänstern. Tuula och Ingemar Eriksson från Lilla Edet gick så långt att de hoppade av partiet, men i en rundringning som Sveriges Radio Väst gjort har ingen av deras före detta partikamrater gett uttryck för något liknande.
Bertil Borglund från Trollhättan kallar Tuula och Ingemar Eriksson för fundamentalister och lägger till:
- Vi har fått stora miljöproblem och trafiksäkerhetsproblem på riksväg 45 och då får man se verkligheten som den är.

Bland de mera missnöjda miljöpartisterna finns Ove Kummel från Lysekil som liknar avtalet med det gamla Uddevallapaketet som togs fram efter varvets nedläggning.
- Det gagnar bara dom som ligger och kör mellan Trollhättan och Göteborg. Det kommer att öka pendlingen och utsläppen, säger han till Sveriges Radio Väst.
Även Ann-Margret Mossberg, miljöpartist i Uddevalla, tror att det blir mer trafik och hänvisar till situationen vid Ljungskile. Hon skulle hellre vilja se försök att öka transporterna på järnvägen istället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".