God man misstänks ha lurat till sig pengar

En god man i Uddevalla kommun är polisanmäld misstänkt för att ha lurat till sig pengar från tre av sina klienter och det rör sig om närmare 100 000 kronor. Det hela upptäcktes vid en granskning av den gode mannens redovisningar.

- Det handlar om att det fattas pengar hos tre huvudmän, personer som är svaga, utsatta och behov av hjälp, säger överförmyndare Stefan Andersson.
Den gode mannen som var satt att hjälpa dessa tre huvudmän eller klienter har inte kunnat ge nån förklaring till hur det kommer sig att det totalt saknas närmare 100 000 kronor från de tre.
Det handlar om två äldre kvinnor och en man vars sparade slantar alltså krympt under år 2002. Det hela uppdagades vid den årliga granskning som görs av de gode männen och överförmyndare Stefan Andersson i Uddevalla kommun var den som polisanmälde det hela och det gjorde han i januari i år men polisen har inte ens påbörjat arbetet eftersom det inte tillhör nån prioriterad brottskategori - kanske under nästa år säger en trött polisman till  Sveriges Radio Väst.
Men tillbaka till den misstänkte gode mannen, jobbar han kvar tro? Överförmyndare Stefan Andersson igen:
- Inte med sådana här uppdrag och inte i Uddevalla kommun.
Vad händer då OM det skulle visa sig att den gode mannen har lurat till sig pengar från dem han var satt att hjälpa....
- Då kommer kommunens ansvar in kanske via ett försäkringsbolag som går in och täcker upp det som gått förlorat, säger Stefan Andersson.
Angelique Hvalgren