Framtidsforum på Innovatum

I morgon är det dags för Framtidsforum på Innovatum i Trollhättan. En av de nära femtio arrangörerna är Metalls avd 112. Ordförande Monica Theodorsson säger på metalls hemsida att det är viktigt att metall syns och hörs i debatten om industrin, jobben och framtiden för den här regionen

Det är kring industrin som framtiden i industriregionen kring Trollhättan ska byggas.
- Antingen får vi se en utveckling med en massa nya jobb och en expansion som det gäller att göra så mycket som möjligt av. Eller också försvinner jobb och då gäller det att agera utifrån den situationen. Vad som än händer, så kommer Metall avd 112 kommer att ha en central roll.
- Det är därför vi finns med på Framtidsforum. Utan oss vore det som ärtsoppa utan ärter.
Vad Monika framför allt vill föra fram, är att Metall avd 112 tror på den här regionens möjligheter och framtid. Men hon betonar samtidigt att det krävs ett stort och brett engagemang.
- Vi kan inte bara sitta passiva och låta andra fatta besluten för oss. Vi måste stå upp och visa de fördelar som finns för industrin i vår region.
Bland många intressanta föredragshållare på Framtidsforum finns Thomas Östros som nyligen utsågs till näringsminister efter Leif Pagrotsky.