Planer på skolområde för 1000-tals elever väcker kritik i Vänersborg

En undomsfabrik- så betraktar många de nya skolområde som blir resultatet om man flyttar Huvudnässkolan i Vänersborg.
Planen är att flytta Huvudnässkolan från centrum till Idrottsgatan, där Gymnasiet och två andra högstadier redan ligger. I så fall kommer  2400 elever att samlas där på ett och samma område.

Förslaget har upprört lärare, föräldrar och elever. Elin Sundqvist och Martin Nilsson, båda 15 år och elever på Huvudnäs, tror att konsekvenserna kan bli allvarliga om Huvudnässkolan måste flytta.
- Jag tror inte en flytt är bra för någon av skolorna, säger Elin Sundqvist.
- Det kostar ändå att göra ordning nya lokaler där och då kan man lika gärna  göra ordning huvudnässkolan, menar Martin Nilsson, som också tror att frånvarorn ökar.
Mikael Fors är frtidisledare på Huvudnäs har jobbat särskilt med skolan problem befarar att man måste anställa vakter på den nya skolområdet.
Föräldrarådets Eva- Lotta Stolt ser också allvarligt på en flytt.
-Man kanske inte ska kalla det fabrik, men det blir väldigt många elever på samma ställe och många möjligheter att smita undan och göra sådant man inte borde göra, säger Eva- Lotta Stolt.
Men Barn och ungdomsnämndenn ordförande socialdemokraten S Anders Larsson ser inte fullt så negativt på en flytt. De kommer trots allt vara uppdelade på tre högstadieskolor med 500 elever på varje och de är ganska normalt menar han.
Stefan Elofsson.