Just nu

  • Författaren Jan Myrdal, 93, har avlidit
Färgelanda

IAC-affär kan ge hundratals jobb

1:39 min

IAC i Färgelanda kan vara på väg tillbaka efter den svåra tiden med Saabs konkurs. Nu har man hittat nya kunder som troligtvis kommer att innebära att fabriken behöver nyanställa.

– Vi har kunnat knyta till oss nya tunga affärer som gör att vi kommer få en positiv tillväxst på sikt. Speciellt under 2012 och 2013, säger IAC:s vd Marcus Nyman.

IAC har haft det tufft sedan Saab, en av företagets större kunder, gick i konkurs. Men nu ser framtiden ut att ljusna.

– I nuläget vill jag inte spekulera i hur många arbetstillfällen det kan skapa men det är klart att det är en betydande affär. I omsättningen är det en affär som kan balansera att Saab har gått i konkurs, säger Nyman.

90 personer fick gå förra året, betyder det att ni kan anställa lika många igen?

– På sikt hoppas jag det blir så och att vi kommer tillbaka på den nivå vi var på innan Saab försvann, säger Marcus Nyman.

Marcus Nyman tror att företaget kan börja rekrytera ny personal redan i sommar och på Arbetsförmedlingen i Uddevalla gläds man åt beskedet.

 – Alla jobb som vi kan få i området är ju positivt för våra arbetssökande, säger Ulrika Jörkander som är chef på Arbetsförmedlingen i Uddevalla.

Om IAC vill ha hjälp med att hitta ny personal kommer Arbetsförmedlingen att ställa upp.

– Givetvis kommer IAC titta på vilka som kan återanställas tror jag, men vill man kan vi ordna rekryteringsträffar utifrån den profil man söker.