En mycket koncentrerad Barbro Svensson strax innan chatten med P4 Västs lyssnare. Foto: P4 Väst.
Puls i P4 Väst

Läs Lill Babs chatt med lyssnarna

I dag chattade Lill Babs – en av landets mest kända sångerskor – med P4 Västs lyssnare. Läs allt som skrevs i chatten här.

Robin Nilsson: Hej alla! Det har kommit massor av frågor till Lill Babs. Cirka klockan 16.00 börjar hon chatta, missa inte chansen att ställa fler frågor då!
// Robin, moderator

13:02, 12 april 2012

<

Robin Nilsson: Sådärja! Nu är det alldeles strax dags för chatt med Lill Babs!

16:00, 12 april 2012

Lill Babs: Hej, nu är jag, Lill-Babs här!

16:02, 12 april 2012

<

Lill Babs: Det är inte hur mycket man ser varann, det är hur man älskar varann. Man visar det med omtanke, att ens barn alltid känenr att man bryr sig. Det kan vara ett telefonsamtal, en lapp eller skriva på spegeln.

16:03, 12 april 2012

Elisabeth: Hej Barbro! Du är en artist med ett varmt hjärta, som ger mycket kärlek till dina fans och vänner. Du är en sådan människa, som alla skulle vilja ha som vän så omtänksam. Är du medveten om hur populär du är i hela Sverige och får du kärlek tillbaka?

Lill Babs: Jag får massor av kärlek tillbaka. Tack för din kärlek!

16:04, 12 april 2012

Klasse: Hej Lill Babs! Vill bara säga att du är bäst! Hur kul var Så mycket bättre? Jag har aldrig sett så bra tv.

Lill Babs:

Tack!

16:04, 12 april 2012

Björn från Stockholm: Kommer ihåg när du sjöng på Bal Palais i mitten av 50-talet och jag undrar hur du orkar hålla samma tempo fortfarande? Vad är knepet?

Lill Babs: Du skulle inte tro mig om jag talade om det. LEV! Och var rädd om dig! Klart jag kommer ihåg Bal Palais. Det var mitt första jobb.

16:06, 12 april 2012

Nillan: Har hört att du inte kan gå i annat än klackskor för att din hälsena har blivit för kort eftersom du har använt klackskor (höga klacar) så mycket. Är det sant?

Lill Babs: Nej, numera kan jag gå i vanliga skor och det är väl tack vare golften. Förut var det värre.

16:06, 12 april 2012

Emil: Varför blev du artist?

Lill Babs: Jag halkade in på ett bananskal. Tyckte det var roligt, gillade att sjunga. Av en tillfällighet skrev en journalist i ljusdalsposten om mig, stig enebohm. Sen gick det vidare till sundsvall, jag fick uppmärksamhet. Jag sjöng på Wiwex i Sundsvall, det var början.

16:08, 12 april 2012

Cilla: Är du nervös när du ska framträda?

Lill Babs: Alltid lite pirrigt. Utom vid stora premiärer, då är det jättenervöst. Men så fort jag kommer in på scenen är jag trygg och inte nervös.

16:09, 12 april 2012

Anneli: Du blev ju upptäckt så tidigt, du var så ung. Hur tänker du kring artister som hårdlanseras, både i sverige och andra länder, när de bara är tonåringar? Finns det inte risk att man bara sveps iväg och man tappar kontrollen? Varför gick det bra för dig?

Lill Babs: Du har så rätt. Det är svårt för unga artister idag, för de flesta har det inte som jag hade det; en pappafigur, Simon Brehm var ju det. Nån som tog ner mig på jorden, men som också tillät mig att misslyckas ibland. Och det får inte ungdomar idag. Så fort de gör nåt höjs de till skyarna, så fort de gör nåt som onte passar dras de ner. Ha inte så bråttom, det tar tid att växa och lära sig ett jobb, även det här.

16:11, 12 april 2012

THN: Vem är den bästa artist du har arbetat med?

Lill Babs: Det går inte att säga. Jag har fått jobba med alla de bästa. Jag är oerhört tacksam fö r det. Det är svårt att säga nån. Men en person som stått mig nra hela mitt liv och idag är min mentor är Karin Falck.

16:12, 12 april 2012

Anna: Hej Barbro! Du och min mor är födda samma år, och lika snygga! Modern har dock opererat knäna, hra du besvär med lederna? Du har ju verkligen hållit igång, och gett järnet på scenen. Likheten med oss är också den lyckliga härliga familjekänslan, var rädda om varandra. Barbro, du är bara sååå bra.! Kramisar från Anna i Trollhättan

Lill Babs: Puss och kram!

16:13, 12 april 2012

Marianne: Hej Barbro! Jag vill bara skicka en stor kram till Dig från Västeråsgänget.

Lill Babs: Puss och kram på er hela gänget! Göteborgsgänget kommer ikväll!

16:13, 12 april 2012

Klas-göran: Tror du på kärlek på första ögonblicket?

Lill Babs: Ja, i alla fall första ögonkastet. Gör du?

16:14, 12 april 2012

Mormor: Hur orkar du hålla igång var i tittade igår i Kungälv helt fantastisk Kram

Lill Babs: Tack! Du var också helt fantastiskt, du och hela publiken, det var helt otroligt!

16:14, 12 april 2012

Tony: Har ej glömt när vi kompade Dej i Junsele (Mons parken) 1961 där Du sjöng bl a En tuff brud i lyxförp. En kram o puss från Dej på kinden Du gav - detta minne kommer alltid att bestå Barbro/Kram Tony

Lill Babs: Tack för senast, Tony! Kram på dig!

16:15, 12 april 2012

Saab: Finns det något du inte gjort? Alltså typ uppträtt någonstans eller inte. Som du önskar att du hade gjort.

Lill Babs: Nej. Alla artisters stora önskan var, åtminstone förr, var att få stå på Astorias scen i New York, och det har jag gjort. Även om jag inte är nån operaartist har jag sjungit på Operan, på vår drottnings 50-årskalas.

16:16, 12 april 2012

Sven: Hej Lill-Babs! Den första gång jag såg dig var i Hallstahammars Folkets Park, förmodligen 1957. Du tittade ut genom ett fönster i ett gammalt soldattorp och jag stannade till nedanför och bara fånstirrade. Då log du stort och blinkade mot mig och sen dess har jag varit jag förälskad i dig. Till min fråga: vilken period i ditt liv har varit din allra bästa (hittills) och hur kan du bibehålla din skönhet så fantastiskt som du gör ? Kram Sven

Lill Babs: Nu rodnar jag... Kram och tack!

16:17, 12 april 2012

Trollhättebo: Ryktet säger att du har kört Saab. Stämmer det?

Lill Babs: Nej, tyvärr.

16:17, 12 april 2012

britt: Kära Barbro/ Lillbabs. Vill bara tacka från djupet av mitt hjärta för all glädje du spritt och fortfarande sprider med din sång och ditt naturliga sätt. Det finns tillräckligt många uppblåsta artister i vårt land,men du verkar vara dej själv när man ser dej.Hoppas du får många år till att glädja oss. Kram från 65-årig värmländska numera i Bohuslän

Lill Babs: Tack kära Britt!

16:18, 12 april 2012

ulla-may samuelsson: Glömmer aldrig när du sjöng Imse Vimse Vimse med min dotter hon var kanske 2½ och du tog med dig mick och sladdar och "knödde" dig in i bänken till oss. Sedan dess vår Lill-Babs

Lill Babs: Vad kul, hur gammal är dottern nu? Kram från mig

16:18, 12 april 2012

Bengt K: Hej Lill-Babs! Kan du skriva i min Bok som jag kommer att ha med mig om dig?

Lill Babs: Naturligtvis! Du är välkommen!

16:19, 12 april 2012

Lyssnare: Har du fått tag i Emil?

Lill Babs: Nej, tyvärr inte. Om du får tag i honom ge honom en stor kram.

16:19, 12 april 2012

Framtiden: Vad gör du om tio år?

Lill Babs: Det är sånt som ingen vet. Har ingen aning, men häng med så får du se!

16:19, 12 april 2012

Frågande: Hur många intervjuer har du gjort?

Lill Babs: Har ingen aning. Minst 4 i veckan udner 50 år.

16:20, 12 april 2012

ulla-may samuelsson: Ulla-may igen. Dottern ä3 53 år och bor numera i Tampa Florida med många fina golfbanor.

Lill Babs: Då ses vi snart!

16:20, 12 april 2012

Liza: Tack för en fantastisk show! Alltid! Känner du en stor press när du ska på scen?

Lill Babs: Ingen press, men en längtan som är pirrande. KRam!

16:21, 12 april 2012

Robin Nilsson: Nu börjar vi runda av chatten. Men vi kör de sista frågorna!

16:21, 12 april 2012

<

Golfare: Vad har du för handicap?

Lill Babs:

Jag har 27.

16:21, 12 april 2012

GH: Tack för senast,var på Caffären och fikade och åt bamsestora goda kanelbullar och tittade på dina tjusiga scen kläder i höstas.Längtar tillbaka till Hälsingland igen.

Lill Babs:

Du är så välkommen och jag ska hälsa mitt barnbarn Jennifer, det är nämligen hon som bakar och lagar all mat.

16:22, 12 april 2012

Johan: Att du blivit medieuppmärksammad har för all del att göra med sin framgångsrika sångkarriär. Det vill säga kändisskapet var till en början avhängigt din karriär som sångare. Men vilken betydelse - positiv eller negativ - skulle du säga att medias sätt att uppmärksamma dig har haft för din karriär? Kanske privat också.

Lill Babs: Visst har jag åkt på några grejor som inte varit så roliga, men har i alla år haft en kontakt med pressen. Vet att de försöker sitt jobb, lika bra som jag försöker göra mitt, men ibland blir det snett. Det är vad ddet kostar att vara artist.

16:23, 12 april 2012

45+ Åmål: Kan du inte blinka åt mig och mina arbetskompisar när du uppträder i Uddevalla?

Lill Babs: Ja, vi ses ikvläl. Ni kan väl blinka åt mig?

16:24, 12 april 2012

Carin Dernjé: Hej Lill Babs, Här står jag bakar knäckebröd i mitt køk i Fiskebäckskil och njuter av 1/2 timman med dig. Pløtsligt kommer jag ihåg den gången, nær jag var 17 år och som vanligt var hos Olanders i Vålådalen och stod och tittade ut genom fønstret i matsalen - nyfiken - för att se en buss med ungdomar komma. Pløtsligt sagde någon:" titta dær ær LillBabs och pekade upp på mig!! -- det året kom många och frågade om dom kunde få en autograf!! -- Mitt svar var alltid att jag var stolt øver att likna Lill Babs, men kunde naturligtvis inte ge någon autograf! - det hænde faktiskt många gånger sedan under minst 2 år!!! Jag ær gift med en dansk - 45 år, så dær liknar vi inte varandra - men har precis samma instællning til!l arbetet, som du har --- har ælskat mitt job - inderedningsarkitekt - sålt køk hela livet och fortsætter och rita køk!!! Ha det bra kæra Lill Babs och tack før ditt positiva humør - det har också smittat av på mig! Knus Carin D.

Lill Babs: Stort knus tillbaka till dig, Carin!

16:25, 12 april 2012

Ulla-May Samuelsson: Har en fråga om Barbro kommer ihåg att hon sjungit Imse Vimse med en 2-årig flicka för lite mer än 50 år sedan i Göteborg på Lundby Gymnasium. Du glömde inte bort min 6-åring som satt bredvid. Sånt glömmer man aldrig. Tack för en underbar föreställning i Kungälv igår. Underbart.

Lill Babs: Tack, goaste Ulla-May! Lev väl och var rädd om dig och hälsa barnet!

16:26, 12 april 2012

Lill Babs: Tack alla lyssnare för en härlig eftermiddag! Hoppas vi ses ikväll! Eller nån annanstans i vårt avlånga land. PS Välkomna till Järvsö
/Kram och allt gott

16:27, 12 april 2012

Robin Nilsson:

Nu stänger vi chatten. Tack för alla frågor!

16:27, 12 april 2012

<

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista