Saabs konkurs

Olofsson utfrågas om Antonovaffär

1:25 min

23 april ska före detta näringsministern Maud Olofsson utfrågas i riksdagens konsitutionsutskott, KU, om regeringens åtgärder vid bedömningen av Vladimir Antonov och Saab.

Det är socialdemokraten Jörgen Hellman som tillsammans med partikollegan Peter Johnsson har gjort KU-anmälan.

Måndagen den 23 april ska den före detta näringsminister Maud Olofsson utfrågas i riksdagens konsitutionsutskott, KU, om regeringens åtgärder vid lämplighetsbedömningen av Vladimir Antonov ägande i Saab. Det är socialdemokraten Jörgen Hellman som tillsammans med partikollegan Peter Johnsson har gjort KU-anmälan.

– Saab tappade ju nära på ett år i arbetet i och med att man höll på att jobba med honom som finansiär. Hade regeringen varit mer tydliga så hade det kanske sett helt annorlunda ut idag. Vi vill få fram spelet bakom kulisserna, säger Jörgen Hellman till P4 Väst.

Enligt socialdemokraterna Jörgen Hellman och Peter Johnsson kan regeringen ha lämnat information om den ryske affärsmannen Vladimir Antonov till FBI under processen 2009 när Antonov ville bli delägare i Saab.

Den 23 april ska den tidigare näringsministern Maud Olofsson bli utfrågad av Konstitutionsutskottet om hanterandet av Antonov.

Jörgen Hellman hoppas att Ku-granskningenska visa att regeringen inte har gjort några fel i Saab-frågan.

– Det bästa svaret är ju att regeringen inte motarbetar Saab och att man inte har haft olika besked medialt och vid sammanträdesbordet, säger Jörgen Hellman till P4 Väst.

Maud Olofsson har upprepade gånger försvarat regeringens jobb och så sent som förra veckan tillbakavisade hon kritiken om att regeringen skulle lagt krokben för Saab.