Fotboll

Oavgjort trots ledning i premiären

3:01 min

FC Trollhättan hade ledningen med 2-0 och dominerade stora delar av matchen, men Karlstad BK var mycket effektiva i slutet och satte sina chanser vilket gjorde att lagen fick dela på poängen i premiärmatchen av fotbollens division 1 södra.

Premiären av Söderettan slutade med en poäng för FC Trollhättan även om man länge såg ut som segrare. Första halvlek var trevande, men FCT var det lag som låg närmast ett mål.

I början av andra halvlek hade gästerna från Karlstad några chanser att ta ledningen, men det hade också hemmalagets Hampus Ekström och tredje chansen fick han efter en hörna av Johan Lundgren. Då hoppade han högst och nickade in 1-0. Bara minuter senare hade Johan Lundgren återigen bollen vid en fast situation, en frispark cirka 30 meter från mål. De 629 åskådarna på Edsborgs IP trodde nog på ett inlägg, men Lundgren drog bollen mot mål och hemmalaget hade vad som såg ut att vara en säker ledning.

– Det var bra för att vara första matchen säger Lundgren till P4 Väst efteråt, samtidigt som han är besviken över att det inte blev tre poäng.

För en sak är säker och det är att idrottens vägar tar alltid oväntade vändningar och trots att Karlstad inte skapade massvis av chanser var man grymt effektiva och Gazmend Bahtiri som byttes in redan i den första halvleken gjorde mål två gånger om och bärgade därmed en poäng med hem till Värmland. Först satte han en volley och vid kvitteringsmålet snappade han upp en boll som hemmamålvakten Besarion Kodalaev misslyckats att boxa bort.

– Två tappade poäng är känslan just nu säger FCT-tränare Jesper Ljung efter matchen.

Tomas Bader
tomas.bader@sverigesradio.se
0522-67 00 00