Det stavas för dåligt tycker Sarah Isgren, miljöpartist i Mellerud. Foto: P4 Väst.
Mellerud

Nu får det räcka med satvfelen!

"Solkar ner bilden och gör det svårt"
1:32 min

För många stavfel, särskrivningar och andra språkliga misstag har fått Sarah Isgren, miljöpartist i Mellerud, att tröttna rejält. Hon har därför skrivit en motion till kommunfullmäktige.

I motionen kräver Sarah Isgren språklig bot och bättring.

– Jag har ju märkt det en längre period själv, men det är ju också många både fackliga representanter, andra politiker, medborgare och även en journalist som hört av sig och frågat vad som egentligen menas.

Enligt Sarah Isgren kan konsekvenserna av det språkliga förfallet i kommunen inte bara leda till att det blir fel i informationen utan det ger också en dålig bild av Mellerud.

– Alla säger att vi vill förbättra bilden av Mellerud, det här är ett enkelt men ändå viktigt sätt att göra det på, säger Sarah Isgren-

– Det vi för ut utåt är också det som folk tänker om oss i allmänhet. Det är så många som pratar om det.

Nu vill hon ge kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram ett åtgärdsprogram.

– Det här är inte riktat mot någon enskild, det finns många chefer och tjänstemän och även nämnder som håller en god språklig standard. Men det finns också motsatsen där allmänna skrivregler bryts på sådant sätt att det solkar ner bilden och gör det svårförståeligt.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".