Volvo söker av företagsvärlden för att eventuellt sälja Volvo Aero. Foto: Scanpix.
Trollhättan

Volvo Aero upp som en raket

Volvo Aero gör en dundervinst för årets första kvartal. Vinsten blev 235 miljoner kronor, hela 200 miljoner kronor mer än förra året.

Det går bra för Volvo Aero och vinsten för företaget ökade jämfört med samma period i fjol, visar kvarttalsrapporten som presenterades i dag.

Vinsten för Volvo Aero ökade under det första kvartalet jämfört med i fjol och landade på 235 miljoner kronor, vilket är 200 miljoner mer än i fjol.

Enligt företaget är anledningarna är flera. Bland annat en följd av en positiv trend med högre produktivitet och färre störningar i produktionsanläggningarna. Men även en högre dollarkursen har lett till ett bättre resultat.

Flygbranschen för just nu en rätt ljus tillvaro, för vi flyger allt mer och den globala passagerartrafiken ökade med nästan nio procent i februari, jämfört med samma månad i fjol, enligt den internationella transportorganisationen.

Samtidigt pågår AB Volvos arbete för att hitta en ny ägare till Volvo Aero. Det var i höstas som man meddelade att Volvo Aero var ute till försäljning. En ny ägare skulle hittas innan sommaren, sa AB Volvo då. Men än så länge finns inget nytt att säga om det, enligt AB Volvo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".