1 av 2
Foto: Gustav Johansson
2 av 2
Foto:Gustav Johansson
Fotboll

Underhållande seger för Oddevold

Jan-Erik Lien:"Vi gör en bra insats."
3:22 min

Oddevold vann med 2-0 mot Gauthiod och gjorde en bra match på ett tungt och svårtspelat underlag på Rimnersvallen. Det blev chansartat men Oddevold behärskade underlaget och matchen från start.

Stundtals var det riktigt underhållande fotboll som hemmalaget presterade. Johan Patriksson gjorde Oddevolds båda mål, det första på nick och det andra på straff.

Matchen var försenad femton minuter på grund av problem för domaren att komma till Rimnersvallen i tid. Oddevold inledde sedan med stor offensiv och Robert Johansson hade en frispark som Gauthiods målvakt Tobias Wennergren räddade med minsta marginal.

Hemmalaget tryckte på och Matthias Karlsson hade ett bra läge från sin vänsterkant men Wennergren räddade igen.


Mentor Zhubi frispelades lite senare efter ett snyggt anfall, men skottet tog i ribban via duktige målvakten i Gauthiog, Tobias Wennergren. I anfallet efter gjorde Johan Patriksson 1-0.

Ett praktanfall där Matthias Karlsson spelade in till Henrik Palmersjö som sköt och Patriksson nickskarvade elegant in 1-0 efter 42 minuter.

 – Jag är nöjd med hela lagets insats, hur vi rör oss och spelar fotboll. Vi bygger upp bra anfall bakifrån, säger Patricksson. 

2-0 gjorde Johan på straff i början av andra halvlek. Efter en omdiskuterad fällning av Matthias Karlsson på straffområdeslinjen.

Oddevold gjorde en stabil laginsats och var det bättre laget hela matchen. Bra i Oddevold var yttermittfältaren Mathias Karlsson som låg bakom båda målen.

Oddevold-Gauthiod 2-0 (1-0)

Mål IKO: 1-0 Johan Patriksson (42), 2-0 Johan Patriksson (54, straff)
Publik: 719

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".